UWAGA

Studenci wszystkich kierunków studiów przed rozpoczęciem praktyk zawodowych mają obowiązek ubezpieczyć się od: NNW i OC. Studenci mogą ubezpieczyć się w Uczelni pok. BG-112, osoby ubezpieczone przez Uczelnię nie muszą okazywać zaświadczeń.

Brak ww. ubezpieczeń skutkuje niewydaniem skierowania na praktyki!

Praktyki odbywają się w placówkach, z którymi Uczelnia ma podpisane porozumienie (wykaz placówek poniżej).

Osoby przed rozpoczęciem praktyk są zobowiązane dostarczyć do opiekuna praktyki:

  • kserokopię wpisu do książeczki sanitarno-epidemiologicznej,
  • kserokopię wyników badań wydanych przez sanepid.

Informacja o dokumentacji niezbędnej do zaliczenia praktyk

Dokumenty niezbędne do zaliczenia praktyk:

  • oryginał porozumienia (praktyka indywidualna) lub skierowania (studenci korzystający z oferty Uczelni);
  • oświadczenie studenta (plik do pobrania na dole strony)
  • uzupełniony dziennik praktyk, podpisany przez upoważnioną do zaliczenia praktyk z ramienia placówki, w której praktyka była realizowana
  • sprawozdanie do dokumentacji wewnętrznej. Sprawozdanie powinno zawierać informacje na temat zagadnień do zrealizowania zamieszczonych w szczegółowym programie praktyk (plik do pobrania na dole strony)

Niekompletna dokumentacja skutkować będzie brakiem zaliczenia.

KOMUNIKATY BIEŻĄCE

I rok

  • Praktyka wstępna w szpitalu (Dziennik nr 1 – 105 godz. i 3 ECTS) rozliczana w semestrze 2
    odbędzie się w terminie: praktyka wakacyjna

II rok

  • Praktyka z technologii potraw (Dziennik nr 2 – 70 godz. i 2 ECTS) rozliczana w semestrze 3
    odbędzie się w terminie: 07.01-20.01.2020 r.
  • Praktyka w poradni dietetycznej i dziale żywienia w szpitalu (Dziennik nr 3 – 140 godz. i 4 ECTS) rozliczana w semestrze 4
    odbędzie się w terminie: praktyka wakacyjna.
  • Praktyka w szpitalu dziecięcym (Dziennik nr 4 – 105 godz. i 3 ECTS) rozliczana w semestrze 4
    odbędzie się w terminie: 04.05-22.05.2020 r.

III rok

  • Praktyka w szpitalu dla osób dorosłych (Dziennik nr 5 – 105 godz. i 3 ECTS) rozliczana w semestrze 5
    odbędzie się w terminie: 21.09-09.10.2020 r.
  • Praktyka w poradni chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych (Dziennik nr 6 – 105 godz. i 3 ECTS) rozliczana w semestrze 5
    odbędzie się w terminie: 06.01-21.01.2020 r.
  • Praktyka w domu opieki społecznej (Dziennik nr 7 – 70 godz. i 2 ECTS) rozliczana w semestrze 6
    odbędzie się w terminie: 04.05-15.05.2020 r.
  • Praktyka modułowa (Dziennik nr 8 – 70 godz. i 2 ECTS) rozliczana w semestrze 6
    odbędzie się w terminie: 06.04-17.04.2020 r.

PODZIAŁ PRAKTYK ZAWODOWYCH w roku akademickim 2019/20

 Rok  I  II  III
 Semestr zimowy  1 3  5
 Rodzaj praktyki / liczba godzin  -
  • praktyka z technologii potraw (70h)
  • praktyka w szpitalu dla dorosłych (105h)
  • praktyka w poradni chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych (105h)
 Semestr letni  2  4  6
 Rodzaj praktyki / liczba godzin
  • praktyka wstępna w szpitalu (120h)
  • praktyka w poradni dietetycznej i dziale żywienia w szpitalu (140 h)
  • praktyka w szpitalu dziecięcym (105h) 
  • praktyka w domu opieki społecznej (70h)
  • praktyka dotycząca modułu (70h)

DO POBRANIA

KONTAKT

dr Joanna Ostapiuk-KarolczukImię i nazwisko dr Joanna Magdalena Ostapiuk-Karolczuk - Pełnomocnik Dziekana ds. praktyk na kierunku Dietetyka
Gabinet F-104
Nr telefonu (95) 72 79 246
Mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

mgr Ewelina Stodolska-Wysmyk

Imię i nazwisko pracownika mgr Ewelina Stodolska-Wysmyk
Gabinet F-317
Nr telefonu (95) 72 79 253
Mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.