UWAGA! Ten serwis internetowy używa plików cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Polityka prywatności serwisu internetowego AWF Poznań

Nasza strona używa plików cookies do gromadzenia danych statystycznych, dostosowania treści serwisu do zainteresowań użytkowników, oraz prawidłowego funkcjonowania niektórych elementów naszego serwisu. Pliki cookies pozwalają stwierdzić, które informacje na naszej stronie są dla Państwa ciekawe i najchętniej czytane.

Mogą Państwo kontrolować cookies poprzez zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej. Jednak wszelkie zmiany w tych ustawieniach mogą wpłynąć na funkcjonowanie naszego serwisu.

tydzien_studenta_2019

Uczniowie z Kamienia Małego na warsztatach w ZWKF

Dzisiaj, 22 października uczniowie z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kamieniu Małym, odwiedzili naszą Uczelnię w ramach organizowanego przez szkołę „Tygodnia dobrego chleba i zdrowego stylu życia”.

Uczniowie z klasy technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w warsztatach pt. „Poznaj swój umysł: nieznane drogi do sukcesu w nauce (i co z tym wspólnego ma sen, kleszcze i gorzka czekolada)” prowadzonych przez dr Mariolę Radzińską. Podczas warsztatów rozwijania kompetencji poznawczych i kreatywnych,  uczestnicy zapoznali się z neurobiologicznymi podstawami uczenia się, a także dowiedzieli się co je mózg, co go fascynuje i pobudza, a co mu szkodzi. Wzięli udział w treningu pamięci oraz umiejętności poznawczych.

W takcie wizyty mieli możliwość zapoznania się z aparaturą badawczą w Centralnym Laboratorium, a chętni mogli zbadać skład ciała pod kierunkiem dra Wojciecha Gruszki.