UWAGA! Ten serwis internetowy używa plików cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Polityka prywatności serwisu internetowego AWF Poznań

Nasza strona używa plików cookies do gromadzenia danych statystycznych, dostosowania treści serwisu do zainteresowań użytkowników, oraz prawidłowego funkcjonowania niektórych elementów naszego serwisu. Pliki cookies pozwalają stwierdzić, które informacje na naszej stronie są dla Państwa ciekawe i najchętniej czytane.

Mogą Państwo kontrolować cookies poprzez zmiany ustawień swojej przeglądarki internetowej. Jednak wszelkie zmiany w tych ustawieniach mogą wpłynąć na funkcjonowanie naszego serwisu.

banner podyplomowe

Gratka dla dietetyków

„Dieta dla Seniora. Skuteczna diagnoza i interwencja dietetyczna u pacjentów po 60 roku życia – aspekty teoretyczne i praktyczne” - Zamiejscowy Wydział Kultury Fizycznej w Gorzowie Wlkp. zaprasza na bezpłatne certyfikowane szkolenie, które odbędzie się 12-13 lutego br. Zapisy tylko do piątku - 2 lutego br.

Zagadnienia realizowane podczas szkolenia:
• problemy zdrowotne osób starszych i ich związek z żywieniem,
• ogólne zasady żywienia osób 60+,
• profilaktyka i leczenie niedożywienia,
• redukcja masy ciała u osób starszych,
• otyłość sarkopeniczna,
• zaburzenia apetytu,
• żywienie a wielochorobowość i przyjmowane leki, suplementacja,
• plan żywienia osób starszych,
• szeroko pojęta komunikacja z osobą starszą.
Pierwszy dzień to część wykładowa z dyskusją, drugi dzień realizowany w formie warsztatu
z uwzględnieniem panelu poświęconego żywności specjalnego przeznaczenia.

Szkolenie skierowane jest do:
• absolwentów studiów wyższych kierunku dietetyka, technologia żywności i żywienie człowieka oraz kierunków pokrewnych, studiów podyplomowych z zakresu dietetyki, dietoterapii lub psychodietetyki i jednocześnie posiadają doświadczenie w pracy w zawodzie dietetyka (uwzględniając praktyki, wolontariaty, prowadzenie własnej działalności, odbyte szkolenia, potwierdzone udziały w konferencjach itp.).
• osób zawodowo związanych z żywieniem osób starszych np. w szpitalach czy domach pomocy społecznej.

Udział w szkoleniu jest BEZPŁATNY dla jego Uczestników (Organizator nie pokrywa ewentualnych kosztów dojazdu, zakwaterowania, delegacji).

Na zakończenie cyklu naukowego każdy uczestnik otrzyma CERTYFIKAT oraz SKRYPT.
W obydwu dniach uwzględniono lunch dla Uczestników.

Termin szkolenia: 12-13.02.2018 godz. 9:00-16:00
Miejsce szkolenia: Zamiejscowy Wydziału Kultury Fizycznej w Gorzowie Wlkp. ul. Estkowskiego 13, Budynek Główny.

ZGŁOSZENIA NALEŻY PRZESYŁAĆ DO DNIA 02.02.2018 r.:
na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 609940493
W zgłoszeniu należy podać: imię i nazwisko uczestnika, numer telefonu kontaktowego, adres e-mail.

WYMAGANE KSEROKOPIE DOKUMENTÓW! (należy dostarczyć w pierwszym dniu szkolenia): dyplom i dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje lub doświadczenie zawodowe (np. praktyki, staże, wolontariaty, szkolenia, konferencje, praca zawodowa itp.).

Współorganizacja:
Centrum Edukacji Żywieniowej i Dietoterapii VitaNutrica
ul. M.C. Skłodowskiej 3/1, Lublin
www.vitanutrica.pl

Szkolenie organizowane przez Zakład Dietetyki Zamiejscowego Wydziału Kultury Fizycznej w Gorzowie Wlkp. AWF w Poznaniu w ramach ogólnopolskiego projektu szkoleń specjalistycznych dla dietetyków, finansowane przez Ministerstwo Zdrowia.